Home

Achtergrond

Werkgevers dolblij met miljardenhulp banken

De Europese werkgeversfederatie BusinessEurope heeft grote wardering voor de uitkomst van het spoedberaad van de regeringsleiders van de vijftien eurolanden zondag in Parijs.

"In het licht van een ongekende crisis is het geruststellend dat de vijftien eurolanden, de Europese Commissie en de ECB een gezamenlijke verantwoordelijkheid en leiderschap hebben getoond'', aldus de werkgeversorganisatie, waarbij VNO-NCW is aangesloten.

De regeringen beloofden daar garant te staan voor onderlinge leningen tussen banken. Maandag stelden diverse landen daarvoor miljarden euro's beschikbaar. Inmiddels herstellen de aandelenkoersen fors.

Topman Ernest-Antoine Seillière van BusinessEurope noemde het spoedberaad ,,een beslissend moment'' na de gecoördineerde renteverlaging door de ECB en andere centrale banken. "We verwachten dat deze acties het vertrouwen versterken en bijdragen aan een stroom van kredieten voor bedrijven en huishoudens.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.