Home

Achtergrond

Wellink: Integratie ABN en Fortis noodzakelijk

De integratie van ABN Amro en de andere Nederlandse activiteiten van Fortis is noodzakelijk voordat een privatisering van het nieuwe genationaliseerde bedrijf mogelijk is. Dat zei president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank zondag in het televisieprogramma Buitenhof. Hoe lang dat duurt, is onbekend. Dat hangt af van de duur van de financiële crisis, aldus Wellink.

Het uitgangspunt bij de nationalisatie van Fortis was volgens Wellink het voortbestaan van ABN Amro. ,,Ons hele handelen is de bescherming van ABN Amro geweest in de crisis op de financiële markten'', aldus de bankpresident. Vorige week kocht de Nederlandse Staat de Nederlandse activiteiten van Fortis, waaronder het vorig jaar overgenomen ABN Amro.

In het programma liet hij ook weten dat Fortis vooral heeft geleden van gebrek aan vertrouwen van grote klanten. Het bedrijf zelf is volgens Wellink een sterk en goed gekapitaliseerd concern.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.