Home

Achtergrond

Week 43: slachtkippenprijs +1 cent

Er is een waterig zonnetje gaan schijnen op de slachtkippenmarkt. Zowel NOP, Pluimveebeurs Barneveld als Deinze gooien er een cent bovenop. Niet veel misschien, maar toch beter dan de stagnatie van vorige week en de teruggang van de week daarvoor. Desalniettemin is het zonnetje boven de slachtkippenmarkt slechts waterig vergeleken bij de warme herfstzon van een jaar geleden: toen stegen de noteringen voor de slachtkippen met 2 cent. Bruine slachtkippen deden op Pluimveebeurs Barneveld toen 28 cent, tegen nu 19 cent. Dat is toch bijna een dubbeltje verschil. Overigens: in week 44/2007 bereikte de notering voor de bruine slachtkippen op Pluimveebeurs Barneveld het hoogste punt van 29 cent.

Vleeskuikenmoederdieren

De uitgelegde vleeskuikenmoederdieren werden door de NOP en Pluimveebeurs Barneveld net als vorige week beter gewaardeerd dan in Deinze. NOP en Barneveld deden er een cent bij, Deinze liet de notering hangen, na een daling van 2 cent vorige week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.