Home

Achtergrond 1 reactie

Week 43: eiermarkt blijft rustig

Het wordt wat eentonig, maar op de markt van eieren zijn er deze week opnieuw niet bijzonder veel ontwikkelingen merkbaar.

De consumptie zou bescheiden van omvang zijn en in de prijzen zijn ten opzichte van de afgelopen week marginale verschillen zichtbaar. Het komt er op neer dat de prijzen van kooieieren licht dalen en die van scharreleieren voor het merendeel stabiliseren, met zo hier en daar wel een kleine plus in dit segment.

De eiproducten industrie heeft wel interesse, maar is opnieuw niet bereid hogere prijzen voor de eieren te betalen. Dit geldt eveneens voor 2e soort eieren.

De afzet naar derde landen lijkt onder invloed van de dalende euro iets interessanter te worden, want de volumes nemen wat toe.

Met het oog op het “normale” seizoenpatroon zou verwacht mogen worden, dat de markt onderhand wat kan aantrekken. In 2006 en 2007 trokken de prijzen al vanaf de zomermaanden aan, maar daar is dit jaar absoluut geen sprake van.

Wat dat betreft is in de eiersector de blik vooral op komende maand gericht, want na Allerheiligen trekt de markt meestal nog wat sterker aan dan de periode daarvoor. Het is dus te hopen dat niet alle tradities in deze sector overboord gegooid worden.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sv

    wie maakt eigenlijk de nop notering eigenlijk?? Hoe belachelijk is het niet om één eurocent te dalen, dit is gewoon een negatief signaal willen uitsturen. Zo hoopt de industrie waarschijnlijk om volgende week goedkoper te kunnen inkopen. Laat een notering dan onveranderd en stijg dan één eurocent minder de komende weken

Of registreer je om te kunnen reageren.