Home

Achtergrond

Week 42: stabiele kuikenprijzen

De prijzen van de niet-contractgebonden lichte en zware kuikens voor week 43/2008 blijven onveranderd op €0,86 - €0,88. Ook de basiscontractnotering voor levering volgende week wijzigt niet en handhaaft zich op €0,765.

De stabiele vleeskuikenprijzen duiden er op dat het relatief rustig is op de markt. Uit het veld wordt gemeld dat men de (aanvoer)gewichten goed onder controle heeft en dat het kuikenaanbod niet overdadig is.

De beheersing van het aanvoergewicht in relatie tot de aanvoerplanning is van belang omdat pluimveeslachterijen geen weg weten met zwaardere kuikenfilets. Borstkappen van kuikens van 2.400 à 2.500 gram zijn vrijwel niet af te zetten, aldus een van de informanten. Met aanvoergewichten van 2.200 à 2.300 gram kan men in het algemeen beter uit de voeten als het om de kuikenfilet gaat. Blijft onverlet dat de prijssetting van dit onderdeel een zorgenkind blijft.

Dit alles geldt niet voor de kuikendelen met been. De afzet en prijsvorming van deze kuikendelen blijft goed. Met name afzet en prijs van kuikenbouten bewegen zich op een hoog peil. Maar ook de markt voor andere kuikendelen, kuikenpoten en vleugels, blijft vooralsnog onverminderd goed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.