Home

Achtergrond

Week 42: slachtkippenprijs gelijk

Het oogt bij de slachtkippenprijzen erg sip vergeleken met vorig jaar. Een jaar geleden kwam er week na week wat bovenop. In week 42/2007 was er een plus van 2 cent en dat was een heel gewone stijging in die periode. Hoe anders is het nu. NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze: overal blijft de slachtkippenprijs hangen. Ter vergelijking: vorig jaar stond de notering voor de bruine uitgelegde hennen op de Pluimveebeurs Barneveld op 26 cent, nu is het 18 cent. En die kloof met vorig jaar lijkt alleen nog maar groter te worden, omdat vorig jaar de stijgingen nog enige weken voortgingen.

De uitgeproduceerde vleeskuikenmoederdieren moesten alleen in Deinze een veer laten: 2 cent eraf. NOP en Pluimveebeurs Barneveld lieten de notering gelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.