Home

Achtergrond 317 x bekeken

Week 41: kooi-eiprijs loopt wat terug

De vraag en bestellingen van eieren liggen op een normaal peil. De pakstations melden voor het merendeel iets lagere prijzen voor kooieieren en zo hier en daar een lichte prijsstijging bij scharreleieren.

De afgelopen weken kropen de prijzen van scharrel wat meer naar die van kooieieren toe, maar deze week loopt het verschil tussen beide soorten weer wat op.

De industrie toont nog steeds wel wat interesse, maar men heeft voor het merendeel wel het idee dat de kooplust wat afneemt. De prijzen die de verwerkers willen betalen, liggen dan ook op een iets lager peil dan in de afgelopen week.

De meeste pakstations verwachten dat richting einde van de maand de situatie wel wat kan verbeteren. Deze gedachte lijkt gebaseerd op de resultaten uit eerdere jaren, want meestal loopt de prijs richting het einde van het jaar wat op.

De vraag vanuit derde landen lijkt wat te verbeteren en dat zal voor een deel veroorzaakt worden doordat de koers van de euro wat onder druk staat en dat is voor exporteurs een gunstige ontwikkeling. Het aanbod van eieren is normaal, dat geldt voor de meeste soorten en gewichten.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.