Home

Achtergrond 370 x bekeken

Week 40: stroeve afzet borstkappen

Het aanbod vleeskuikens is niet te groot, de vraag naar kuikenvlees gering. De kuikenbouten zijn ’zeer prijshoudend’ en kuikenvleugels zijn, hoewel het barbecueseizoen voorbij is, vlot verkoopbaar voor acceptabele prijzen.

Borstkappen daarentegen, met name de zwaardere, zijn heel moeilijk verkoopbaar. De afzet van kuikenfilet verloopt moeilijk en stroef. Om de borstkappen en kuikenfilet kwijt te raken moeten slachterijen (soms flinke) concessies doen met de prijs, die lager is dan vorige week.

Als positief wordt de opkrabbelende dollar genoemd. Als die het Engelse pond meetrekt, vergroot dat de kansen voor de afzet van Nederlands pluimveevlees naar Engeland, de markt waar Nederland het voor de kuikenfilet van moet hebben.

Richting het einde van dit jaar wordt een daling van de BCP van 1 tot 3 cent verwacht. Vleeskuikenhouders moeten het de komende tijd meer hebben van de voerprijsontwikkeling, die gunstig is, dan van de ontwikkeling op de pluimveevleesmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.