Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

Week 40: slachtkippen +1 cent

Net als vorige week krijgt de slachtkippenprijs er een cent bij. Dat geldt voor NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze. Dat betekent echter niet dat de slachtkippennoteringen deze week dichter tegen de noteringen van een jaar geleden zijn aangekropen. Integendeel. Vorig jaar wisten de uitgelegde hennen in week 40/2008 een plus van 2 cent te noteren, zodat dit jaar nog altijd ongunstig afsteekt tegen vorig jaar. Maar goed, de stijgende tendens gaat voort, dat wel.

Vleeskuikenmoederdieren

De prijs van uitgelegde vleeskuikenmoederdieren maakt in week 40/2008 maar eens een kleine inhaalslag: bij alle noteringen (NOP, Pluimveebeurs Barneveld, Deinze) was er een stijging van 3 cent. Heel netjes zou je zeggen, maar wie het prijsniveau van vorig jaar rond deze tijd bekijkt, zal de stijging alleen maar terecht vinden. De noteringen voor de vleeskuikenmoederdieren liggen namelijk nog altijd (ruim) een stuiver onder die van een jaar geleden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hoi

    hoi

Of registreer je om te kunnen reageren.