Home

Achtergrond

Week 40: eiermarkt vrij stabiel

Het beeld op de markt van eieren is vrij stabiel, want in vergelijking met de afgelopen week is er niet bijster veel veranderd. De consumptie van eieren was enkele weken terug niet echt geweldig groot en daardoor zijn er toch nog wel wat voorraden ontstaan. Op dit moment is de consumptie normaal tot redelijk goed, maar dat betekent wel dat men nog bestaande voorraden eerst wil wegwerken.

Over de bestellingen zijn de meeste pakstations niet ontevreden. Duitsland viert deze week een nationale feestdag en daardoor zijn de bestellingen wat naar voren geschoven. Een enkel pakstation meldde dat de bestellingen voor 4 dagen soms groter zijn, dan afnemers normaal in 5 dagen vragen.

De prijzen van de kooieieren in de kleinverpakking lopen voor de middengewichten zo hier en daar soms wel iets op, maar de stijging is heel beperkt. De industrie is nog redelijk in beeld en is soms ook bereid wat meer op tafel te leggen, maar de weerstand neemt wel toe. Dat is overigens ook een beeld dat in de kleinverpakking zichtbaar is.

Al met al, is men niet ontevreden over het huidige marktbeeld. Het is sowieso begin oktober meestal wat rustig op deze markt, waarbij het vaak vanaf midden en eind van deze maand wat levendiger wordt. De afzet derde landen tenslotte wordt als redelijk gekwalificeerd.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.