Home

Achtergrond 163 x bekeken

Website met rookvriendelijke horeca loopt storm

Het loopt storm op de website www.hiermaghetwel.nl, waar rokers horecagelegenheden kunnen vinden waar ze nog een sigaret kunnen opsteken.

De duizendste aanmelding is inmiddels binnen, liet initiatiefnemer online uitgever Tressis weten.

Op de internetpagina kunnen mensen zien bij welke horecagelegenheden ze ondanks het rookverbod toch binnen kunnen roken. Het gaat vooral om cafés, restaurants en koffieshops die een speciale rookruimte hebben ingericht. "We krijgen hele enthousiaste reacties'', aldus een woordvoerster van Tressis. "We merken dat het rookverbod ontzettend leeft.''

Horecaondernemers komen met creatieve oplossingen om hun bezoekers alsnog te laten genieten van hun sigaret. Een café in Rockanje heeft bijvoorbeeld een caravan buiten neergezet. "De vaste gasten zitten daar spelletjes te doen alsof ze op vakantie zijn'', weet de zegsvrouw.

Hiermaghetwel.nl ging begin september de lucht in. Tressis wil zich hiermee niet mengen in de discussie over het rookverbod. Het idee voor de site kwam van enkele werknemers van de online uitgever, verstokte rokers, die zich afvroegen waar ze nog terechtkonden met hun pakje sigaretten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.