Home

Achtergrond

WSPA steunt opvang orang-oetangs

Dierenbeschermingsorganisatie WSPA steunt de komende drie jaar financieel het werk van een opvangcentrum voor orang-oetangs op Borneo.

Nyaru Menteng, zoals de opvang heet, speelt volgens WSPA een cruciale rol in de bescherming van de orang-oetangs die alleen nog voorkomen op Borneo en Sumatra.

Volgens de laatste schattingen neemt het aantal dieren elk jaar met 10 procent af. In Borneo zijn er nog ongeveer 32.500 en op Sumatra rond de 4600. Als de vernietiging van het oerwoud in dit tempo doorgaat, zijn de orang-oetangs binnen tien jaar uitgestorven, aldus WSPA (World Society for the Protection of Animals). Door afspraken te maken over herbebossing en het aankopen van delen regenwoud hoopt WSPA de apen weer voldoende leefruimte te geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.