Home

Achtergrond 175 x bekeken

Vrouw McCain maakt inkomen bekend

De vrouw van de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain heeft vrijdag (lokale tijd) de hoogte van haar inkomen in 2007 bekendgemaakt.

De campagne van McCain wil hiermee aangeven dat het hem ernst is met zijn streven naar transparantie. Cindy McCain verdiende vorig jaar 4,2 miljoen dollar (3,1 miljoen euro) en betaalde 1,1 miljoen dollar belasting.

Ze is de erfgename van een grote bierdistributeur in de staat Arizona. Cindy en John McCain hebben tijdens hun inmiddels 28 jaar durende huwelijk hun financiën altijd gescheiden gehouden.

De Republikeinse kandidaat voor het presidentschap had in een eerder stadium al gezegd wat zijn inkomen was. In 2006 en 2007 verdiende hij 474.104 dollar (353.255 euro). Hij kreeg salaris als senator, genoot een marinepensioen en verdiende geld aan de verkoop van zijn boeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.