Home

Achtergrond 194 x bekeken 6 reacties

Voorzitter LTO vakgroep schapenhouderij stapt op

Sjraar van Beek heeft zijn functie als landelijk voorzitter van de vakgroep schapenhouderij van LTO Nederland neergelegd.

Dit meldt hij in een schrijven aan de pers. Als reden voor zijn stap noemt hij dat hij niet meer over afdoende vertrouwen beschikte binnen de landelijke vakgroep.

Van Beek stelt dat hij in de afgelopen vier jaren zijn functie van landelijk voorzitter met veel plezier heeft vervuld, hoewel er ook dramatische momenten waren0. “De gebeurtenis van de afgelopen jaren met de meeste impact was zondermeer de blauwtong-crisis in 2006 en 2007: een ramp van ongekende omvang voor de schapensector,” aldus Van Beek. "Het was een voorrecht om aan het proces om tot een succesvolle vaccinatiecampagne te komen een (bescheiden) rol te mogen spelen." Een ander hoogtepunt noemt hij het totstandkomen van een toekomstvisie op de schapenhouderij.

Van Beek realiseert zich dat niet iedereen het steeds met hem eens was, ook eerder al niet. "In de wandelgangen werd mij door collega-schapenhouders wel eens verweten dat ik soms wel erg hard van stapel liep. Ik vind echter dat de schapenhouderij en hun bestuurders wel een tandje zouden mogen bijzetten. Ik heb geprobeerd ook in die geest te werken. Daarbij heb ik altijd gehandeld vanuit door de vakgroep afgesproken posities en opgestelde beleidsstukken."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schapenhouder die bedankt heeft

  sjaar verbeek bedankt voor het nieuwe I en R systeem ga je nu werken bij de nieuwe data base ?OF BIJ HET LNV!!!!
  nooit willen luisteren maar ons met de nieuwe regelgeving opschepen en het brandende schip verlaten
  totaal geen karakter en de weg van de minste weerstand kiezen
  MET EEN GOUDEN HANDRUK OF MET WACHTGELD?
  SJAAR BEDANKT

 • no-profile-image

  j de boer

  het is nu siemjan schenk die opvolgt
  een man die de schapen sector
  na de mkz al om zeep wou helpen
  om de veemarkten te sluiten
  we zien wel lto bedankt

 • no-profile-image

  hihi

  Hij beloofd veel dingen,maar komt weinig na.
  Blij dat hij weg is.

 • no-profile-image

  gj

  Als subsidie sprokkelaar liep hij de laatste tijd ook telkens voor de muziek uit en dan ook maar geen cm uit het LNV pad.

 • no-profile-image

  schapenhouder

  Aan de reacties kun je aflezen dat de gemiddelde schapenhouder niet van veranderingen houdt.
  Helaas is door de tijd heen bewezen dat een ondernemer die niet met zijn tijd meegaat gedoemd is te verdwijnen.
  Een schapensector die over 10 jaar nog levensvatbaar wil zijn zal dus met zijn tijd moeten meegaan. Boeren die nu rond de 60 jaar zijn, zijn dan geen boer meer en hebben nu dus al een hekel aan veranderingen want zo redeneren zij,: "het zingt mijn tijd wel uit".
  ze beinvloeden vaak jongere collega`s en op die manier komt de sector geen stap verder.
  Als de schapensector wil overleven in Nederland zal ze moeten veranderen van de huidige ongeorganiseerde structuur tot een sector waar de dynamiek vanaf spat.
  Dit vergt een totaal andere aanpak dan wat we nu gewend zijn.

 • no-profile-image

  5 voor 12

  Blij dat ie opgehoepeld is, figuren in onze toch al zo kwetsbare sector die alleen voor eigen parochie preken kunnen we wel missen.Had zich beter in kunnen zetten om die debiele 21-dagenregeling af te schaffen en een normale handelsstroom ook voor weidevee te bewerkstelligen!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.