Home

Achtergrond 249 x bekeken

'Voordelen veilingfusie voor handel blijven uit'

De aan de handel beloofde voordelen van de veilingfusie zijn nog nauwelijks zichtbaar, aldus de branchevereniging van de groothandel in bloemen en planten (VGB).

'Verbaasd en teleurgesteld', is VGB-bestuurslid Marius Dekker. Dekker is bang dat alle beloften en afspraken vóór de fusie niet nagekomen zullen worden. Door de fusie zijn er in plaats van twee concurrerende organisaties nu één groot machtsblok ontstaan, aldus Dekker.

De fusie stond in het teken van het verbeteren van hoofdtaken zoals het veilproces, beheersing van kwaliteit en producten en logistiek.
Volgens de VGB gaat de meeste aandacht nu echter naar grote nevenprojecten.

Ook zou de fusie tot lagere tarieven voor de handel moeten leiden, maar tot nu toe is daar nog niets van terecht gekomen. VGB voorzitter Herman de Boon rekende een kostendaling van 10 tot 15 procent voor tijdens de fusiegesprekken. Daarvan zou de helft ten goede van de afnemers komen. Nu lijkt het bespaarde geld naar kostbare projecten als haalbaarheidsstudies voor Flowers on Demand te gaan.

De VGB en de commissies van de handel willen dat de met de fusie beoogde voordelen zichtbaar worden, ook in het voordeel van de handel. Dat zal de inzet zijn van de onderhandelingen met FloraHolland voor 2009 en verder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.