Home

Achtergrond

'Voetafdruk verschrikkelijke sneeuwman gevonden'

Een Japanse groep avonturiers heeft in de Himalaya in Nepal een aantal voetafdrukken gevonden, die volgens hen van de verschrikkelijke sneeuwman zijn.

De afdrukken zijn van een blote voet en 20 centimeter groot. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo vandaag. Volgens Kuniaki Yagihara, vicevoorzitter van het Yeti Project Japan, kunnen mensen niet blootsvoets door het gebied reizen omdat het simpelweg te koud is. Ook is het gebied waar de afdrukken zijn gevonden niet bewoond, waardoor het niet logisch is dat de voetstappen van een mens zijn, beweert Yagihara.

De Japanners maakten foto's van de voetafdrukken. Ze kregen de verschrikkelijke sneeuwman echter niet te zien, waardoor nog steeds niet onomstotelijk bewezen is dat dit mysterieuze wezen echt bestaat. De verschrikkelijke sneeuwman, ook wel yeti genoemd, zou een harige aapachtige moeten zijn, die net als de mens op twee benen loopt. Het dier zou vooral voorkomen in de bergen in Nepal en Tibet, maar ook in Rusland zou de yeti gezien zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.