Home

Achtergrond 5 reacties

Vleeskuikens week 40/2008

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  red

  OPROEP aan alle mesters rek de leegstand op met 3 tot 7 dagen deze winter en je zal merken je verdient meer.
  dit heeft alleen zin als alle mesters mee doen

 • no-profile-image

  een mester

  Deze oproep is een schot in de roos; Minder kuikens maken houd de markt graag.

 • no-profile-image

  Jan de Haan

  ik ben toch wel benieuwd eigenlijk wat voor effect je denkt te bewerkstelligen met dit voorstel, red, noord.nl
  dus gaarne een toelichting !

  Vriendelijk groetend,
  Jan de Haan

 • no-profile-image

  Piet Piraat

  Jan uit Barneveld, jij hebt 1 oktober op dit medium geschreven dat de toeslagen die betaald worden door de slachterijen hier en daar 15,5 tot 16 centen bedraagt.
  Wil je dan alstublieft de namen van de slachterijen ook specifiek vermelden, omdat het natuurlijk van belang is wat de basis van zo'n slachterij is. Met jouw vermelding zoals je dat gedaan hebt breng je onrust denk ik. Tevens geloof ik je woorden niet. Als jouw uitspraken wel kloppen ben ik een sufferd. Wanneer je met bewijzen wil komen kun je me mailen, ik ben zelf ook mester. Voor mijn e-mail kun je informeren bij Boerderij
  Dan nog dit: Hoe staan de collega's tegenover een meldpunt voor contractresultaatbespreking met de slachterij. Dit zou bijvoorbeeld verzorgd kunnen worden door de NVP en dient anoniem naar buiten te worden gebracht.
  Dus geen namen van de mesters, maar wel van de slachterijen cq handelshuizen/voerleveranciers die kuikens verhandelen. Dit omdat de basisprijzen onderling tussen de slachterijen ook weer niet gelijk zijn.
  Een zelfde systeem is in de uiensector, hier dien je je verkoopcontract met de verkoopprijs aan de koper als bewijs in bij Verenigde Telers Akkerbouw die alle overéénkomsten anoniem op internet plaatsen en waar je dan als teler informatie kunt inzien omtrent gedane zaken tijdens de voorgaande dagen. Immers de koper is er dagelijks mee bezig maar u als producent maar één of enkele keren per jaar.
  Aangezien de kopers in Nederland wel een netwerk hebben (woensdagavond in Barneveld)en natuurlijk een hele kleine groep vormen dienen wij als pluimveehouders te zorgen voor ons eigen netwerk.
  Sta op voor ons allemaal en bespreek dit met uw collega's. Breng het in op bijéénkomsten van je pluimveeclub. Wij als individu kunnen nooit de actuele markt geheel overzien. Hier hebben we een hulpmiddel voor nodig. De uitspraken wekelijks op de site's en in de bladen komen van koperszijde, nooit van de verkoopkant.
  Ik wordt in ieder geval poepieflauw dat ik in goed lopende weken lees: Er is een "redelijke"afname van pluimveevlees. Dat lees ik zo van: We kunnen het maar net kwijt worden. In topweken hoort de markt als "best" of "super" of "formidabel" te worden omschreven.
  Of de markt staat iets onder druk: "De verkoop van pluimveevlees is moeizaam".
  Gelooft u het wat er wordt uitgebracht door de kopers?
  Doordat wij consumptiegoederen produceren zullen wij nooit worden geholpen door overheid of wat dan ook. We moeten het zelf met elkaar aanpakken. Kom op, met z'n allen.

 • no-profile-image

  Jan de Haan

  Beste Piet Piraat,
  als jij denkt dat ik op 1-10-2008 hier geschreven heb heb jij het mis.
  en dan mag mijn mail adres opvragen bij de redactie ( MITS JIJ DAAR AANTOONT OOK PLUIMVEEHOUDER TE ZIJN) kunnen we het er nog is over hebben.
  Ik ben zelf wel pluimveehouder, maar meer wil ik hier op dit forum daar niet over kwijt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.