Home

Achtergrond

'Vlaanderen mag bomen op Hedwigedijk kappen'

Vlaanderen staat volledig in zijn recht met de aangevangen boomkap op de Hedwigedijk.

Dat antwoordt minister Gerda Verburg op vragen van de Tweede Kamer. De Kamer wilde weten of de boomkap zich wel laat verenigen met de toezegging van de Vlaamse premier Kris Peeters om serieus en welwillend te kijken naar eventuele alternatieven voor de voorgenomen ontpoldering van de Hedwigepolder.

Verburg ziet er geen strijdigheid in. Volgens haar hebben de verdragspartners (Vlaanderen en Nederland) ook een eigen verantwoordelijkheid.

Morgen presenteert een commissie onder leiding van VVD-prominent Ed Nijpels haar bevindingen over mogelijke alternatieven voor natuurherstel rond de Westerschelde. Daarna oordeelt het kabinet over de haalbaarheid van deze alternatieven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.