Home

Achtergrond 155 x bekeken

Virtuele diefstal voor het eerst bestraft

De rechtbank in Leeuwarden heeft dinsdag voor het eerst straffen opgelegd voor het plegen van een virtuele diefstal.

Een jongen van 14 en een jongen van 15 jaar kregen ieder werkstraffen nadat ze vorig jaar met geweld een 13-jarige klasgenoot hadden beroofd van de virtuele eigendommen die hij had in het internetspel Runescape.

De rechtbank is het met de officier van justitie eens dat virtuele voorwerpen kunnen worden gezien als 'goederen' die je van iemand kan afnemen. Het slachtoffer werd diverse malen geschopt en geslagen en met een mes bedreigd en heeft uiteindelijk de populaire items van het onlinespel overgeboekt.

Het OM betoogde op 07 oktober dat de virtuele items van het spel Runescape als goederen beschouwd kunnen worden, omdat het winnen, verzamelen of verkrijgen van objecten een steeds prominentere plaats innemen in de virtuele wereld. Zodra deze items waarde hebben voor de eigenaar en hij er niet meer over kan beschikken, is er sprake van diefstal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.