Home

Achtergrond 1 reactie

Verhagen wil met Japan samenwerken in missies

Japan en Nederland kunnen in toekomstige internationale missies met elkaar samenwerken.

Dat kan ook al in Afghanistan, waar tientallen landen samenwerken bij de stabilisatie van het land. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vindt dat Japan zich niet moet beperken tot financiële bijdragen maar ook meer militaire inzet kan leveren.

Verhagen bracht dat vandaag naar voren in een toespraak voor de Aoyama Gakuin Universiteit in Tokio. De bewindsman zou graag weer samenwerken met de Japanners, verwijzend naar de goede ervaringen in Irak. Daar boden Nederlandse militairen in de provincie al-Muthanna bescherming aan ongeveer zeshonderd Japanse militairen die een humanitaire taak uitvoerden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    niet zulke goede ervaringen in bosnie

Of registreer je om te kunnen reageren.