Home

Achtergrond

Verhagen naar China, Japan en Zuid-Korea

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) reist van 22 tot en met 29 oktober naar China, Japan en Zuid-Korea.

In China zal hij onder meer spreken over de mensenrechten, zowel met het bewind als met activisten op dit gebied.

In China zal hij samen met premier Jan Peter Balkenende een gesprek hebben met de Chinese president Hu Jintao en premier Wen Jiabao. Daarbij komen ook de wederzijdse betrekkingen en handel aan de orde. Op 24 en 25 oktober zijn ze op de Azië-Europa-conferentie in Peking.

In Japan legt Verhagen op 27 oktober een krans op het Hodogaya-kerkhof, waar slachtoffers uit Nederland en de Gemenebestlanden liggen die zijn gestorven in de Tweede Wereldoorlog. Ook spreekt hij met zijn ambtgenoot Hirofumi Nakasone. Nederland en Japan vieren dit jaar 150 jaar diplomatieke betrekkingen en in 2009 vierhonderd jaar handel.

In Zuid-Korea bezoekt de bewindsman de bufferzone tussen Zuid- en Noord-Korea, die wordt aangeduid als de laatste Koude-Oorlogsgrens ter wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.