Home

Achtergrond 2 reacties

Verevening drukt quotumprijs

De handel in melkquotum loopt redelijk. Maar ook niet meer dan dat. Voor €21,75 zijn deze week maar een paar transacties gedaan.
De Europese verevening, waar 17 november over beslist wordt, verdeelt quotumkopers in twee kampen. Aan de ene kant houden kopers hun poot stijf en wachten ze rustig af tot de quotumprijs onder de €20 zakt. Dat verandert pas ná 17 november. Die groep verwacht veel van een Europese verevening.

Aan de andere kant doen kopers voorzichtig wat zaken. Zij geloven niet in een verevening. Zij zijn bang voor Europese weerstand. Willen landen als Frankrijk quotumruimte afstaan? Wordt Nederland een verevening gegund? Bovendien is deze groep bang voor een prijsstijging bij een eventueel Europees ‘nee’.

Prognose:

twee kampen, status quo.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wim meuleman

    ik begrijp de weerstand niet, europese verevening levert jaarlijks lagere quotumkosten op, hebben we al niet genoeg geld in quotum gestoken in nederland (en ook andere landen!) beter een iets lagere melkprijs dan steeds maar elk jaar weer duur quotum kopen of leasen.

  • no-profile-image

    DE TUKKER

    Een belronde langs verschillende makelaars leert dat er op dit moment helemaal geen handel in melkqoutum plaats vind.En er word verwacht dat de prijs nog veel verder zakt onder de 12-15ct Zelf de rabobank adviseert om geen qoutum meer te kopen,dit zegt almeer dan genoeg.........Groeten van onder de kroezenboom............

Of registreer je om te kunnen reageren.