Home

Achtergrond 489 x bekeken 6 reacties

Verdovingsconvenant wankelt

Enkele supermarktketens die vlees afnemen van het Duitse bedrijf Tönnies streven ernaar om binnen CBL-verband de afspraken die zijn gemaakt over verdoofd castreren opnieuw ter discussie te stellen.

De betreffende winkelketens hebben een dermate groot vertrouwen in de resultaten die Duitse slachterij Tönnies boekt met een detectiesysteem voor berengeur, dat zij overwegen ook van hun Nederlandse leveranciers te gaan eisen om op vrij korte termijn berenvlees te leveren. Dat melden meerdere betrouwbare bronnen uit de supermarktwereld.

Bij directeur Consumentenzaken en Kwaliteit Marc Jansen van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) is dit signaal nog niet bekend. "We hebben volgende week een reguliere bijeenkomst van het CBL en dan zal er wel over gesproken worden."

Vion-directielid Paul Jansen: ”Ik leef bij de afspraken die zijn gemaakt binnen het CBL en ga er van uit dat de supermarkten hun afspraken nakomen.” Jansen denkt niet dat Tönnies een techniek heeft die berengeur opspoort. Tönnies levert in Nederland vlees aan Aldi, AH, C1000, Super de Boer, Plusmarkt, Spar en Macro. Afspraak is dat er vanaf 2009 alleen nog vlees van verdoofd gecastreerde varkens is en in 2015 is gestopt met castreren.

Lees ook Tönnies: wij houden ons aan Nederlandse eisen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  Waarom zo negatief Jan? Het gaat steeds meer de goede kant op. Ik heb nog geen verdover besteld en als het zo door gaat zal hij er ook niet komen. Mesjes bij het oudijzer en een uur per week meer vrije tijd!

 • no-profile-image

  jan

  Dit zaakje begint zo langzamerhand behoorlijk te stinken!

 • no-profile-image

  jos litjens

  castreren is niet meer van deze tijd,is het niet mogelijkom bijvoorbeeld een spuitje in de balletjes waarna ze gewoon uitdrogen.?
  of een schroeitestje aan de slachtlijn,
  dierenwelzijn heeft ook wel wat,wij als varkenshouders hebben ook een verantwoordelijkheid jegens onze dieren

 • no-profile-image

  schreuder

  Bedoeld Paul te zeggen dat hij met Vion deze garanties nog niet kan geven ?

 • no-profile-image

  ideetje

  Een schroeitest aan de slachtlijn is het gemakkelijkste en goedkoopste is voor iedereen (ook voor de dieren).

 • no-profile-image

  big met ballen

  Inmiddels ben ik een volleerd verdover daar ik de cursus gas verdoofd castreren heb gedaan. Maar Ben blij dat ik nog niet zo'n verdover heb besteld. Nog enkele weken en we hoeven helemaal niet meer te castreren

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.