Home

Achtergrond 1 reactie

Verdachte melk gedumpt bij Chinese studenten

Melk en yoghurt die uit de schappen waren gehaald om te worden getest op de giftige stof melamine, zijn gedumpt op de universiteit van het Chinese Guangzhou, waar zij voor de halve prijs werden verkocht aan studenten.

Dit hebben Chinese staatsmedia vandaag gemeld. Het melamineschandaal houdt China sinds vorige maand bezig. Fabrikanten bleken aan melkpoeder voor baby's melamine te hebben toegevoegd, een chemische stof die het eiwitgehalte hoger doet lijken, maar erg schadelijk is voor de nieren. Vier baby's overleden, tienduizenden kinderen werden ziek.

De Chinese regering heeft verordonneerd dat alle zuivelproducten van een maand of ouder uit de schappen moeten worden verwijderd. De betreffende producten mogen pas weer worden verkocht als tests hebben uitgewezen dat ze geen melamine bevatten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    IK

    Hoelang denkt China het nog vol te kunnen houden dat ze alles onder controle hebben? Het feit dat deze rommel door de fabrikanten gelijk wordt doorverkocht om het maar vooral kwijt te zijn zegt toch alles?? China is al heel lang de controle kwijt, gecombineerd met het typisch Chinese korte-termijn denken doet vermoeden dat we nog veel meer schandalen kunnen gaan verwachten in de toekomst.... Chinese produkten laat ik voorlopig mooi liggen...

Of registreer je om te kunnen reageren.