Home

Achtergrond 226 x bekeken

Verburg tekent varkensvleesprotocol in China

De export van Nederlands varkensvlees naar China is een stap dichterbij gekomen, nu minister Gerda Verburg (LNV) een protocol met de Chinezen heeft ondertekend.

Hiermee wordt de laatste fase van de procedure om de export mogelijke te maken ingeluid. Binnenkort komen Chinese inspecteurs naar Nederland om de bedrijven die varkensvlees willen exporteren te controleren en registreren. Het gaat om circa dertig bedrijven. Daarna kan een exportvergunning worden afgegeven.
Een delegatie van het kabinet, naast minister Verburg onder anderen premier Jan Peter Balkenende, bezoekt momenteel China. Doel is het versterken van de relaties op politiek, economisch en maatschappelijk vlak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.