Home

Achtergrond 158 x bekeken

Verburg stemt niet in met strengere eisen aan middelen

De verscherpte eisen die een deel van het Europees Parlement wil stellen aan gewasbeschermingsmiddelen komen er wat minister Verburg betreft niet door.

De minister schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer, mede namens haar collega’s van EZ en Vrom. VVD-Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff had gisteren gevraagd om een brief met het standpunt van het kabinet over de amendementen op de EU-gewasbeschermingsverordening die bij het EP in behandeling zijn. Vanochtend praat de Kamer daarover met Verburg.

Zij schrijft dat de eisen die een aantal leden van het Europarlement via amendementen willen doorvoeren aanzienlijk strenger zijn dan het akkoord dat de Europese ministers van landbouw in juni jl. over de verordening hebben bereikt. ”De consequenties voor de stoffen die van de markt worden gehaald worden divers maar fors hoger ingeschat”, schrijft de minister.

Zij is er daarom geen voorstander van. ”Ik zal met deze amendementen in ongewijzigde vorm dan ook niet instemmen”, schrijft ze. Ze voegt daaraan toe dat dit ook lijkt te gelden voor haar Europese collega-ministers.

Minister Verburg schrijft verder dat de voorzitter van de ministerraad samen met de Europese Commissie in november onderhandelingen begint met het Europees Parlement over een definitieve tekst van de gewasbeschermingsverordening.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.