Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg op barricades voor tulp

Minister Gerda Verburg (Landbouw) heeft zich vandaag bij overleg met EU-collega's in Luxemburg hard gemaakt voor de Nederlandse tulpenteelt.

Met collega's uit Groot-Brittannië, Duitsland en België besprak ze een gemeenschappelijke tactiek. Het Europees Parlement wil nieuwe eisen van de Europese Commissie voor gewasbeschermingsmiddelen fors aanscherpen en dat kan volgens Verburg de teelt van de tulp en andere gewassen in gevaar brengen. Ze vindt de driehonderd amendementen die het Europarlement heeft ingediend op het door de EU-landen al aangenomen voorstel veel te ver gaan. "We moeten voorkomen dat de Nederlandse tulpenteelt verdwijnt door Europese regels'', aldus Verburg.

Als het EP de amendementen niet afzwakt wil de minister laten onderzoeken wat de gevolgen er van zijn. Verburg stelt dat het EP kort gezegd geen uitzonderingen op de regels wil toelaten en ook geen overgangstermijnen. Dan wordt de tulpenteelt volgens haar wel heel moeilijk.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Harm

    Gelukkig voor de telers, jammer voor de rest, dat Verburg zich daar wel sterk voor maakt. Voor de rest danst ze naar de pijpen van de overige EU ministers.
    Ze is een verschrikkelijke draaikont

Of registreer je om te kunnen reageren.