Home

Achtergrond 318 x bekeken

Verburg komt snel met voorstel Schelde

Minister Verburg hoopt snel een voorstel aan het kabinet voor te leggen op basis van het advies van de Commissie Nijpels.

Dat zei de minister vanmorgen bij het in ontvangst nemen van het rapport van de commissie. Ze deelt de opvatting van commissievoorzitter Ed Nijpels dat de Zeeuwen nu snel duidelijkheid geboden moet worden. Ze bevestigde niet dat dit voor Kerst zal zijn, zoals Nijpels adviseerde.

Verburg ging niet in op de inhoud van het advies. Het is nog onbekend of zij de commissie zal volgen in de voorkeur om de Hertogin Hedwigepolder aan de Westerschelde prijs te geven of dat ze een keus zal maken uit een of meer van de geboden alternatieven.

Lees ook: Koppejan (CDA): Vlaanderen moet ook meebetalen aan alternatieven
Lees ook: Commissie-Nijpels blijft bij ontpoldering Hedwigepolder
Lees ook: Nijpels: "Geef Zeeuwen snel duidelijkheid"

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.