Home

Achtergrond

Verburg: 500 miljoen euro voor schoolfruit veel te veel

Landbouwminister Gerda Verburg is akkoord met een Europees programma voor het stimuleren van fruit eten bij scholieren, maar vindt de 500 miljoen euro die het Europees Parlement daarvoor wil uittrekken veel te veel.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. De Europese Commissie heeft voorgesteld 90 miljoen euro Europees geld voor het schoolfruit-programma te reserveren.

"Dat is voldoende", aldus Verburg, die tevens als voorwaarden stelt dat bestaande nationale stimuleringsprogramma’s (zoals Schoolgruiten) in de steunregeling kunnen worden ondergebracht en dat de administratieve lasten tot een minimum worden beperkt. De EU-landbouwministers vergaderen komende week over het voorstel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.