Home

Achtergrond 3 reacties

Veghel adviseert boeren melkvee binnen te houden

De gemeente Veghel verzoekt boeren, in het gebied tussen de brand bij Cehave en de snelweg A50, om melkvee binnen te houden.

De brandweer heeft grote moeite met het blussen van de brand, die vermoedelijk maandagavond al voor middernacht is ontstaan in een loods van ongeveer 4000 vierkante meter. Langdurige blootselling aan de rook is niet gezond, aldus een politiewoordvoerder.

In de brandende loods ligt afgekeurd voedingsmateriaal opgeslagen, zoals chocolade van de fabriek van Mars in Veghel. De restproducten werden door Cehave verwerkt tot diervoer. Bijvoorbeeld meel blijft onverminderd branden en het plan om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden, is daarom afgeblazen. In de loods stonden verder verpakkingsmateriaal, enkele heftrucks en vrachtwagens.

Twee kranen breken de opslag dinsdag open. Twee grote blusvoertuigen van de vliegbases Volkel en Eindhoven en vele brandweerlieden bestrijden het vuur met water en schuim. De nieuwe ingreep veroorzaakt dinsdagmiddag wederom veel rookontwikkeling.

Het is nog onduidelijk wanneer de veertig geëvacueerde bewoners van twintig woningen in de directe omgeving terug naar huis kunnen. Zij zijn opgevangen in een zalencentrum en indien nodig regelt de gemeente voor komende nacht onderdak. De brandweer verwacht nog zeker de hele dag bezig te zijn met blussen. De schade door de brand loopt in de miljoenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Die brok van Cehave bevat wel een hoge waarde aan ruw as..

 • no-profile-image

  nuts

  als de dieren maar geen puistjes krijgen van de chocola

 • no-profile-image

  Melkveehouder Wim.

  Neen Boer uit Twente dat kan nog niet. Maar met al die Mars bevatte het alwel extra energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.