Home

Achtergrond 403 x bekeken 4 reacties

Veemarkt Apeldoorn in de stad

Een veemarkt in Apeldoorn lijkt aanstaande. Met de huidige eigenaar van het beoogde bedrijfspand aan de Vlijtseweg 130 is al een principeovereenkomst bereikt.

De gemeente Apeldoorn buigt zich momenteel over de juridische en milieutechnische inpassing van een veemarkt op die plek. Daarover komt volgende week uitsluitsel.

De beoogde locatie ligt redelijk centraal in de stad en bestaat uit meerdere overdekte hallen, die samen goed zijn voor een oppervlakte van 5.300 vierkante meter. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen.

Wanneer de initiatiefnemers van de veemarkt in Apeldoorn groen licht krijgen, moet de locatie wél aangepast worden. De veemarkt in Leeuwarden is daarbij het voorbeeld. De initiatiefnemers geven aan dat dit geen probleem zal zijn. De financiering hiervan past ruim binnen het budget.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk ook gebruiksvee weer op veemarkten wordt verhandeld. Daarover voeren de initiatiefnemers momenteel gesprekken met de veemarkten in Leeuwarden en Purmerend en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Binnenkort komt daar het Productschap van Vee, Vlees en Eieren (PVE) bij.

Deze vijf partijen willen zich vervolgens samen in Den Haag presenteren, aldus de initiatiefnemers. Inzet voor het gebruiksvee is een incubatietijd van vier dagen en een prijsherstel voor de sector.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  s b

  wat meneer zandbergen zegt ben ik het niet eens er is nog nooit een dierziekte van een veemarkt gekomen .die 21 dagen moet helemaal verdwijnen de landen om ons heen houden toch ook markten en veilingen zonder die poes pas,dus waarom moet nederland het wel doen.die markt moet er komen dat is beter voor de boer en handelaar, alleen de concurrentie al[betere prijzen]

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Hoe zit het met de 21 dagen regeling? Blijven de gebruiks runderen daar dan 21 dagen om door te verhandelen? Daar zal ik geen dieren niet vandaan halen, via vion vee betrekken is een beter alternatief.

 • no-profile-image

  marcel

  waarom vion ? kan ook via de vrije handel . 21 dagen regeling is daar niet van toepassing want is dan een erkende verzamelplaats .

 • no-profile-image

  veehouder in duitsland en nederland

  goede zaak, ik begrijp helemaal niet waarom in Nederland geen slacht- en vooral fokvee via een marktplaats verhandeld kan worden, allemaal onzin van ambtenaren. Het heeft niets met de EU regels van doen hoor, hier in Duitsland draait het prima met de veeveilingen en dat is een super goede afzet voor je melkvee. Altenatief is een internet marktplaats voor vee, doch slecht voor de handelaren, die wel degelijk een functie hebben. Steun de nieuwe markten in Nederland en de veehandel en vorm een veemarktforum om de belangen goed te behartigen en te coordineren!

Of registreer je om te kunnen reageren.