Home

Achtergrond 142 x bekeken

Veel animo voor Filevrije Dag

Veel Nederlandse automobilisten zijn van plan om op 9 oktober mee te doen aan de Filevrije Dag.

Bijna vier op de tien filerijders willen donderdag tijdens de spits de auto laten staan.

Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van Blauw Research onder Nederlanders die minimaal 24 uur per week werken. Eén van de belangrijkste redenen om donderdag niet in de spits met de auto naar het werk te gaan, is dat de automobilisten de files willen omzeilen (44 procent).

Van de deelnemers zegt 36 procent donderdag de fiets te pakken, terwijl 24 procent buiten de spits naar het werk rijdt. Slechts 6 procent van de deelnemers noemt de trein als alternatief op de Filevrije Dag. Een derde van de ondervraagden verwacht dat er een chaos op de treinstations zal ontstaan.

Een aanzienlijk deel (13 procent) zegt niet mee te kunnen doen aan de Filevrije Dag, omdat de werkgever geen flexibele werktijden toestaat. De helft denkt dat er donderdag in de spitsuren alsnog meer dan honderd kilometer file op de Nederlandse wegen zal staan.
Uit het onderzoek blijkt verder dat volgens een kwart van de werkende Nederlanders het oplossen van het fileprobleem niet alleen een taak is van de overheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.