Home

Achtergrond 343 x bekeken 2 reacties

Vavi wil geen gesprek met NAV

De Vereniging van Aardappelverwerkende Industrie (Vavi) wil niet met de NAV aan tafel. Zij kiest voor LTO als enige gesprekspartner.

"Als LTO wat in de NAV-plannen ziet komen deze vanzelf bij ons terecht", stelt Vavi-secretaris Hans Leerssen in een interview met Boerderij.

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) verstuurde vorige week een open brief aan de verwerkende industrie. In samenwerking met de industrie wil zij komen tot een rendabele aardappelteelt in Nederland. De Verening van Aardappelverwerkende Industrie (Vavi) reageerde volgens voorzitster Hanny van Beek afwijzend op de uitnodiging voor een gesprek. “Ze verklaarde letterlijk een gesprek niet opportuun te vinden.”

"Wij praten alleen met LTO en simpelweg niet met andere telersorganisaties. Daar hebben wij onze redenen voor", aldus Leerssen. De NAV is hierover teleurgesteld en voorziet scherpere verhoudingen tussen telers en industrie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  e.

  Kennelijk zijn te mensen van de NAV teveel praktijkgericht voor de VAVi. LTO denkt meer in het straatje van de verwerkers dan van de telers die ze eigenlijk zouden moeten vertegenwoordigen. Handig van de VAVI om de partij waar ze eigenlijk zaken mee zouden moeten doen dan maar uit te sluiten van overleg.

 • no-profile-image

  Jan

  De VAVI kiest een gesprekspartner met knikkende knieën en een slappe rug.
  Ik denk dat de koffie en krentenbrood wel smaakt.
  Of moet ik zeggen ouwe jongens krentenbrood.

Of registreer je om te kunnen reageren.