Home

Achtergrond 511 x bekeken

Van den Bosch koopt failliet rozenbedrijf op

Wilbert van den Bosch, paprikateler in IJsselmuiden, heeft het naastgelegen rozenbedrijf opgekocht dat eerder dit jaar failliet ging.

De koop van het rozenbedrijf (Subrosa) van rozenteler Arjan van den Berg, kwam half oktober rond. Van den Bosch heeft een glastuinbouwbedrijf (Peppers Unlimited) van 7,5 hectare groot en breidt met de aankoop van het naastgelegen rozenbedrijf nu uit met zes hectare. Van den Bosch teelt gele paprika’s. Hij twijfelt nog of hij in de nieuw aangekochte kas ook gele paprika’s gaat zetten. "Misschien wordt het wel rood", zegt hij.

Door de overname van de kas, gaat Van den Bosch de paprika’s in deze kas belichten. In de voormalige rozenkas hangen namelijk assimilatielampen van 14.000 lux. "Ik kan de helft van de lampen afschakelen." Momenteel wordt de rozenkas geschikt gemaakt voor de teelt van paprika’s. "Zo gaan we de nieuwe schuur gebruiken voor het sorteren", zegt Van den Bosch.

Van den Bosch vormde voorheen samen met het rozenbedrijf een energiecluster. Het cluster bestond uit twee wkk’s van 3,25 Mw, één ketel en één warmteopslag/buffertank van 3500 kuub. Met de aankoop van het bedrijf moet Van den Bosch flink uitbreiden in personeel. "We zijn op zoek naar ongeveer acht nieuwe werknemers." Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen naar de site van het bedrijf (www.gelepaprika.nl) voor meer informatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.