Home

Achtergrond 223 x bekeken

VWA, PD en AID fuseren tot VWA

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Algemene Inspectiedienst (AID) en Plantenziektenkundige Dienst (PD) fuseren uiterlijk in 2011. Minister Gerda Verburg van LNV geeft de nieuwe organisatie de naam Voedsel en Waren Autoriteit. Het hoofdkantoor van de nieuwe organisatie komt in Utrecht. Daarnaast komen er servicekantoren en steunpunten.

De drie inspectiediensten van LNV zitten in een fusietraject tot één nieuwe inspectiedienst met ruim 2.500 medewerkers. Het hoofdkantoor komt in Utrecht te staan, waar precies is nog niet bekend. De verhuizing is waarschijnlijk over twee tot drie jaar. Om het fusieproces beter te ondersteunen, krijgt een aantal medewerkers al vrij snel een tijdelijke werkplek in Utrecht.

Het Fusieplan (met als titel ‘Voorgenomen Kaderbesluit’) is nu gepubliceerd en voor advies voorgelegd aan de betrokken ondernemingsraden.

Er is bewust gekozen om de naam VWA te gebruiken voor de nieuwe inspectiedienst. De keuze voor de naam Voedsel en Waren Autoriteit is gemaakt na overleg met meerdere partijen in de samenleving. Het imago van en het consumentenvertrouwen in deze naam is goed. De bekendheid en vindbaarheid onder externe partijen als consumenten, bedrijven en andere belanghebbenden is groot.

Naast de vestiging in Utrecht komen er vier servicekantoren: Zwolle, Wageningen, Zwijndrecht en een nog te zoeken locatie in de regio Zuidoost. Tot slot komen er steunpunten in Echt, Harlingen, Urk, IJmuiden, Scheveningen, Schiphol, de haven van Rotterdam, de Eemshaven en Vlissingen.

Meer informatie LNV, 29 oktober 2008: Naam VWA blijft

Meer informatie VWa, 29 oktober 2008: Fusieplan AID, PD en VWA gepubliceerd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.