Home

Achtergrond 1 reactie

VVD wil parlementair onderzoek kredietcrisis

VVD-leider Mark Rutte wil een parlementair onderzoek naar de financiële crisis. Het onderzoek moet starten nadat de crisis bezworen is. Dat heeft hij zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed gezegd.

Rutte wil op die manier lessen trekken uit het ontstaan van de kredietcrisis en bekijken of het kabinet de crisis op de juiste manier heeft aangepakt. Bij een grote brand ga je de brandweer tijdens het blussen niet voor de voeten lopen, aldus de politicus.

Volgens de VVD-leider is de evaluatie die minister Wouter Bos van Financiën heeft aangekondigd niet genoeg. Een parlementair onderzoek is een iets minder zwaar instrument van de Tweede Kamer dan de parlementaire enquête.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    dan ook even kijken naar de topsalarissen van al die zakkenvullers,wat te pas en te onpas aan de orde is en meestal geen VVD item is

Of registreer je om te kunnen reageren.