Home

Achtergrond 2 reacties

VVD gaat Nederlandse tulp redden

De VVD in het Europees Parlement gaat er alles aan doen om te zorgen dat nieuwe Europese richtlijnen voor gewasbescherming de Nederlandse tulpenteelt niet bedreigen.

Desnoods nemen we alle Europarlementariërs mee naar de Keukenhof, aldus de VVD. De Europarlementariërs Jules Maaten en Jan Mulder zeggen dat in reactie op een onderzoek van Wageningen Universiteit, waaruit blijkt dat een nakend verbod op een aantal gewasbeschermingsmiddelen de Nederlandse tulpenteelt in gevaar brengt. "Ik ben ervan overtuigd dat de collega-Europarlementariërs de noodzaak van uitzonderingsmaatregelen zien'', aldus Maaten.

Maar volgens Dorrette Corbey (PvdA) is de teelt helemaal niet in gevaar. Ze stelt dat er in de nieuwe regels voldoende uitzonderingen staan voor gebruik van schadelijke middelen, indien er sprake is van landbouwkundige noodzaak.

Kathalijne Buitenweg (Groenlinks) wil telers juist belonen voor het gebruik van onschadelijke middelen en hoopt op tulpen zonder kankerverwekkend gif.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  d. mortier

  dat nederland een BTW-landbouwbeleid voert wordt nu wel heel duidelijk. Voor gewassen die veel kosten en dus veel BTW opbrengen wordt hard gepleit. Kleine milieuvriendelijke teelten die nauwelijks bestrijdingsmiddelen gebruiken en dus weinig BTW binnenbrengen, die gewassen die krijgen dan ook de enkele middelen die ze nodig hebben niet op de nederlandse lijst, terwijl de buitenlandse europese concurrenten deze wel mogen gebruiken. Kortom Uit Nederland zullen de milieuvriendelijke teelten verdwijnen. Hiervoor in de plaats dus grotere oppervlakten met gewassen die een uitgebreid bestrijdingsmiddelenpakket hebben.
  Een goed milieu begint bij jezelf.
  Geef juist de kleine milieuvriendelijke teelten die enkele middelen die ze nodig hebben en die ook in het buitenland gebruikt mogen worden zodat er sprake is van eerlijke concurrentie. i.p.v. te pleiten voor die gewassen die toch al een zeer uitgebreid pakket hebben en gebruiken.

 • no-profile-image

  niels

  geen idee waar jij het over hebt, maar ik stem dus vvd. :)

Of registreer je om te kunnen reageren.