Home

Achtergrond 168 x bekeken

Ugandezen moorden en verkrachten in Congo

Ugandezen van de rebellenbeweging Verzetsleger van de Heer (LRA) van Joseph Kony houden huis in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo (RDC).

Vanuit het nationale park Garamba waar zij in de jungle verborgen kampen hebben opgezet, overvallen zij omliggende dorpen.
Er wordt gemoord, verkracht en geplunderd. Honderden mensen zijn ontvoerd, onder wie veel kinderen. Tienduizenden Congolezen zijn op de vlucht geslagen. Dat zegt de katholieke priester Benoît Kinalegu, voorzitter van de commissie vrede en gerechtigheid van het bisdom Dungu.

De geestelijke is momenteel in Nederland om het Internationaal Strafhof (ICC) informatie te geven over de misdaden van het LRA in Congo. Volgens hem is in de geteisterde regio geen internationale pers aanwezig en krijgt de noodlijdende bevolking geen internationale humanitaire hulp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.