Home

Achtergrond 2 reacties

Topmensen Fortis trekken zich terug

Camille Fohl en Lex Kloosterman trekken zich terug uit de raad van bestuur van Fortis.

Dat maakte Fortis vandaag bekend. Het is een van de eerste stappen die het beursgenoteerde bedrijf zet om de organisatie aan te passen aan de activiteiten die nog resten na de verkoop van verschillende onderdelen.

Fohl, hoofd consumentenbankieren bij Fortis, trekt zich wel terug uit het bestuur van de houdstermaatschappij, maar blijft zijn functie als toezichthouder bij Fortis Bank vervullen. Lex Kloosterman, die verantwoordelijk was voor vermogensbeheer binnen Fortis, zet zijn loopbaan buiten de onderneming voort.

Fortis verkocht eerder deze maand de Nederlandse tak, inclusief ABN Amro, aan de Nederlandse staat. De Belgische overheid en de Franse bank BNP Paribas werden het met Fortis eens over de overname van de Belgische en Luxemburgse activiteiten. Wat overbleef, waren onder meer de internationale verzekeringsactiviteiten en een portefeuille met 'giftige' beleggingen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Eerst de bonus veilig gesteld en nu ......wegwezen.

  • no-profile-image

    gert

    de buit is binnen

Of registreer je om te kunnen reageren.