Home

Achtergrond 174 x bekeken

Top over kredietcrisis medio november

De Amerikaanse president George Bush wil op 15 november een topontmoeting houden met de leiders van de belangrijkste economische grootmachten over de oorzaken en de gevolgen van de kredietcrisis.

Dat heeft het Witte Huis woensdag bekendgemaakt.

De leiders zullen volgens woordvoerster Dana Perino van het Witte Huis de voortgang bespreken van de aanpak van de huidige financiële crisis. Ook zullen zij proberen overeenstemming te bereiken over de oorzaken van de crisis en over de wijze waarop het toezicht op de financiële sector moet worden hervormd.

Bush wil de leiders uitnodigen van de zeven grootste economieën, de G7, en die van opkomende economieën als China, India en Brazilië. De top wordt gehouden in de omgeving van de Amerikaanse hoofdstad Washington. Bush zal ook de winnaar van de presidentsverkiezingen van 4 november betrekken bij de voorbereidingen van de ontmoeting, aldus Perino.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.