Home

Achtergrond 153 x bekeken

Tijger gemeengoed op Myanmarese markten

Op markten in Myanmar worden openlijk delen van tijgers en andere katachtigen verkocht.

Huiden, botten, hoektanden en poten vinden grif aftrek. Dat blijkt uit bezoeken aan de markten door onderzoeksorganisatie Traffic.

De onderzoekers vonden delen van zeker 1.00 katachtigen op de markten. Meer dan honderd keer ging het om delen van tijgers, die ook onder de Myanmarese wet als beschermd gelden. In het wild leven in het vroegere Birma nog slechts vierduizend tijgers.

Ook van de acht andere katten die in Myanmar in het wild voorkomen, werden door Traffic delen gevonden op de markten. De markthandelaren verkochten hun waar voornamelijk aan kopers uit buurlanden, onder meer Chinezen en Thai. Ze wisten dat ze illegale waar verkochten, maar maakten zich daar volgens Traffic niet druk over.

Volgens Traffic moet de overheid beter controleren of de wet nageleefd wordt. Markten waar delen van katten verkocht worden, zouden moeten worden gesloten. ”De meeste populaties zijn erg klein en zullen het niet overleven als er zoveel gestroopt wordt”, aldus Traffic.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.