Home

Achtergrond 1 reactie

Test Schippers

Gezonde varkens drinken liters drinkwater. Ze zijn vooral dol op het gekleurde drinkwater uit een bron in Bladel. Dat zou goed zijn voor de vruchtbaarheid.

Gezonde varkens hebben een positief effect op de economie, dierenwelzijn en voedselveiligheid. Daarom drinken varkens graag en veel. Want drinkwater is de bron van leven. En uiteraard kun je Drinkwater ook met een hoofdletter schrijven. Maar tegelijkertijd kan het ook een bron van ziektekiemen zijn. Boeren moeten daarom zowel in het voorhuis als de stal op de hygiëne letten. Twee keer per week stofzuigen is echt onvoldoende.

Bij boeren waar het een smerige bende is zien je veel vliegen. Het codewoord 'vlieg op' drijft hen naar de buren. En prompt zie je de vruchtbaarheid met sprongen vooruit gaan. Want dierziekten als Streptokokken (kan ook streptococcen zijn) en MRSA remmen het libido van de zeug. SPF zeugen hebben hier geen last van doordat ze het gekleurde water van een bron uit Bladel te drinken krijgen.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Niek

    Prima bericht Jacco! ;-)

Of registreer je om te kunnen reageren.