Home

Achtergrond

Telersverenigingen vragen 112 miljoen GMO-steun aan

Telersverenigingen voor groente en fruit hebben 112 miljoen euro aan middelen voor gemeenschappelijke marktordening (GMO) aangevraagd voor afzetverbeterende projecten in 2009.

Dat meldt het Productschap Tuinbouw (PT), dat de aanvragen deze maand inventariseerde. Vorig jaar bedroeg de aangevraagde GMO-steun voor dit jaar nog 89 miljoen euro.

De stijging wordt veroorzaakt door een groei in het aantal erkende telersverenigingen, maar ook door de extra subsidieruimte voor crisismaatregelen als een hagelverzekering, stelt het PT als verklaring.

De GMO-uitkering aan afzetorganisaties voor dit jaar werd deze zomer opgeschort, doordat de nationale strategie nog geen Brusselse goedkeuring kreeg. Dat probleem is nu opgelost, stelt het PT. De bedragen worden met terugwerkende kracht uitgekeerd aan de telersverenigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.