Home

Achtergrond 4 reacties

'Technische resultaten legsector verrassend hoog'

De technische resultaten in de leghennenhouderij verbeteren ongedacht snel. Dat blijkt uit gegevens van Agrifirm uit het programma Legmanager.

Uit de gegevens zou blijken dat meerdere bedrijven koppels hebben die meer dan 40 weken lang een legpercentage van minstens 90 procent halen. Als algemeen geaccepteerde norm geldt volgens Agrifirm een periode van 25 weken voor witte leghennen en 20 weken voor bruine hennen.

De verbetering zou vooral te danken zijn aan aanpassingen aan het voer om chronische darmontsteking aan te pakken. De mengvoerfabrikant deed daar in 2007 onderzoek naar en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  b.dekker

  40 weken productie is een normale zaak met onze huidige kennis van moderne voeding.Maar dan moeten de pluimveehouders wel luisteren en met weinig kosten extra vloeibare mineralen en sporenelementen toevoegen.
  Dan veel langer dan 40 weken hoge producties.

 • no-profile-image

  red

  Zekker een nieuwe sponsor voor de Boerderij.
  Alle medewerkers in een agrifirm outfit naar huis?

 • no-profile-image

  Kippenboer

  Ik wou dat mijn kippen het zo goed deden. Kan mijn voerfabriek nog wat van leren. Ik hoor hun nooit over zulke goede resultaten. Alleen dat CCM zo goed (en duur) is.

 • no-profile-image

  Peters, Veluwe

  Mij is verteld dat 40 weken boven de 90 % zeer bijzonder is. Chapeau voor een ieder die dit ook weet te halen. Voer is natuurlijk niet de enige succesfactor, wel een belangrijke.

Of registreer je om te kunnen reageren.