Home

Achtergrond

Syngenta: 51 miljoen voor Chinese onderzoekscentrum

Syngenta besteedt de komende 5 jaar 51 miljoen euro aan onderzoek naar zaaigoed, uit te voeren in een nieuw onderzoekscentrum nabij Peking.

Het centrum moet over twee jaar volledig operationeel zijn, aldus het Zwitserse agrochemische concern. Er werken dan 200 hoogopgeleide onderzoekers.

Het centrum wordt gebouwd in het Zhongguancun-district, dat bekend staat als het Silicon Valley van China. Het betreft een onderzoekscentrum, gespecialiseerd in onderzoek naar de genetische kwaliteiten van vooral mais, sojabonen en voor brandstof geschikte biomassa.

De Chinese overheid heeft bij herhaling aangegeven een enorme stap voorwaarts te willen maken op het gebied van landbouwproductie. Het eeuwige taboe, genetische modificatie, werd dit jaar deels ter zijde geschoven, mede vanwege de scherpe stijging van voedselprijzen.

Syngenta breidde eerder dit jaar haar activiteiten in China uit door een belang van 49 procent te nemen in Sanbei Seed, gelegen in de Centraal-Chinese provincie Hebei. Syngenta laat ongeveer 4000 onderzoekers wereldwijd onderzoek doen. Ze besteedt 9 procent van haar omzet aan onderzoek en ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.