Home

Achtergrond 179 x bekeken

Supermarkt mag toch niet elke zondag feestvieren

Een supermarkt in Amsterdam-Noord die de meest bijzondere feestdagen aangrijpt om elke zondag open te zijn, mag dat officieel toch niet doen.

De door het stadsdeel verleende ontheffingen, zijn in strijd met de Winkeltijdenwet.

Dat bleek vandaag uit de motivering van de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBp), maakte advocaat Thomas van Vugt van Blenheim Advocaten bekend.

Eerder deze week werd bekend dat de rechter het verzoek om schorsing van de verleende ontheffingen van de winkeliersvereniging afwees. Die kwam in het geweer omdat andere winkels in Amsterdam-Noord slechts twaalf zondagen per jaar open mogen zijn.

De rechter was echter van oordeel dat geen sprake was van zo'n spoedeisend belang dat hij de zondagsopening van de supermarkt per direct moest blokkeren. In de motivering staat nu dat de ontheffingen die het stadsdeel heeft toegekend in strijd zijn met de regels.

De supermarkt wilde onder meer open zijn vanwege de Tsjechische Johannes Husdag, de Maleisische nationale feestdag en het Belgische Hoppefeest. Het stadsdeel ging akkoord, waardoor de winkel nu elke zondag van het jaar open is. Behalve op de christelijke feestdagen.
Blenheim Advocaten, die de winkeliersvereniging bijstaat, laat het er niet bij zitten en zal het bezwaarschrift naar verwachting op 2 december mondeling toelichten bij de rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.