Home

Achtergrond 161 x bekeken

Supermarkt Spijkenisse afgebrand

Door een brand aan de Vlinderveen in Spijkenisse is in de nacht van zondag op maandag het grootste deel van een winkelcentrum verwoest.

Een vestiging van supermarktketen C1000 en aantal kleinere winkels gingen in vlammen op, meldt de politie. Ook een aanliggende sporthal staat in de brand. Het vuur lijkt onder controle te zijn, maar de omvang van de schade aan het gebouw is nog onduidelijk. De gemeente opent een informatienummer (0181-696969) voor het publiek.

Tachtig tot negentig woningen zijn ontruimd. De inwoners kunnen de nacht in een hotel doorbrengen. De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Ongeveer 130 brandweermannen zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

De verwoeste winkels zijn onderdeel van winkelcentrum Waterland in het centrum van Spijkenisse. De brand leidde tot enorme rookontwikkeling en trok veel kijkers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.