Home

Achtergrond

Subsidieregeling voor promotie biologisch opengesteld

Van 8 oktober tot en met 30 november 2008 kunnen organisaties die promotieprogramma’s voor Europese landbouwproducten organiseren in aanmerking komen voor cofinanciering. Hiervoor kunnen zij een aanvraag indienen bij Dienst Regelingen. De EU ondersteunt via deze regeling promotieprogramma’s voor fruit, bloemen- en planten, zuivel- en vleesproducten uit de biologische landbouw.

De Europese Unie wil de voorlichting over en de afzet van landbouwproducten in Europa stimuleren. De promotieacties moeten in landen van de Europese Unie plaatsvinden.

Welke acties komen in aanmerking?
• PR- en reclameacties die aandacht vragen voor de voordelen van de EU-producten op bijvoorbeeld het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid, dierenwelzijn of milieuzorg.
• Deelname aan evenementen, beurzen en tentoonstellingen van nationale of Europese betekenis.
• Voorlichtingsacties gericht op bijvoorbeeld beschermde geografische aanduidingen van producten, beschermde oorsprongsbenaming of in bepaalde gebieden geproduceerde kwaliteitswijnen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om producten die alleen een bepaalde naam mogen dragen als ze uit een specifieke regio komen, zoals bepaalde tafelwijnen, champagne en kazen.

De Europese Unie vergoedt maximaal 50% van de kosten van het programma. Voor de acties gericht op kinderen in onderwijsinstellingen wordt maximaal 60% vergoed. De aanvrager moet ten minste 20% van de kosten voor haar rekening nemen.

Meer informatie Uitgebreide informatie op Het LNV-loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.