Home

Achtergrond 247 x bekeken 4 reacties

Stro in mest helpt bij verwijdering van antibiotica

De toevoeging van stro aan mest helpt bij de afbraak van antibiotica die in de mest zijn achtergebleven.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door het onderzoeksinstituut ARS van het Amerikaanse ministerie van landobuw.

Aan het onderzoek werkte een wetenschapper van de tehcnische uniersiteit van Istanboel (Turkije) samen met Amerikaanse wetenschappers. Zij keken naar de gehalten aan oxytetracycline en chlorotetracycline in mestmonsters.

Uit het onderzoek bleek dat de de antibioticaconcentraties meer afnemen, als de mest wordt vermengd met stro. Dat komt doordat met de stro ook meer lucht in de mest komt, die helpt bij de compostering.

Uit ander onderzoek van dezelfde wetenschappers blijkt dat antibiotica en hormonen op verschillende plekken in het milieu voorkomen in de omgeving van veehouderijbedrijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Bij mij helpt stro toevoegen aan mest niet met afbraak van antibiotica in de mest. Wat er niet is kun je ook niet wegwerken. Daar waar stro toevoegen wel helpt zal dan ook antibiotica hebben toegevoegd aan de mest. Om antibiotica te kopen om in de mest te doen is, volgens mij, een dure hobby waarbij en een ander geldelijk steun en om zinloos bezigheidstherapie te hebben.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  He bezorgde burger waar gaat jouw stront heen als je in het ziekenhuis ligt ?
  Toch zeker ook niet naar de Afval verwerking Rijnmond?

 • no-profile-image

  Bezorgde burger

  Hé Piet, zeker de kranten niet gelezen de afgelopen weken?
  En Wim snapt nog steeds niet dat residuen van aan dieren toegediende antibiotica in de mest en het milieu terecht komen.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Waarschijnlijk is dat in Amerika onderzocht. In Nederland worden geen hormonen gebruikt op veehouderij bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.