Home

Achtergrond 156 x bekeken

Strengere controle op schijnhuwelijk

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat strenger controleren op schijnhuwelijken.

Als er redenen zijn te twijfelen aan de 'echtheid' van een huwelijk waarbij een immigrant is betrokken, zal de IND bepaalde checks uitvoeren. Een woordvoerster van de dienst heeft een bericht in De Telegraaf van die strekking donderdag bevestigd.

Bij een huwelijk met een immigrant worden standaardcontroles uitgevoerd bij de eerste aanvraag voor een verblijfsvergunning, zowel in Nederland als in het land van herkomst van de huwelijkskandidaat. Daarna volgt verstrekking van een vergunning voor een jaar. In twijfelgevallen zal de IND na een jaar opnieuw controleren of het huwelijk echt is en niet louter bedoeld om een verblijfsvergunning te verkrijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.